Κατηγορίες

Νέα

Έντυπα

ΓΑΛΛΙΑ Ή ΑΥΣΤΡΙΑ

Κρουασάν

Ποιοτική ζύμη από αλλεπάλληλες στρώσεις βουτύρου- ζύμης που όταν ψήνετε δημιουργεί τραγανά φύλλα και αφράτο καρδιά. Ιδανικό για γλυκές και αλμυρές γεύσεις.
Οι φουρνάρηδες της Βιέννης για να γιορτάσουν την επιτυχία τους, έφτιαξαν ένα γλύκισμα που συμβόλιζε τη νίκη τους έναντι των Τούρκων. Έτσι δίπλωσαν τη ζύμη ώστε αυτή να σχηματίζει ένα μισοφέγγαρο. Έτσι δημιουργήθηκε το κρουασάν, το οποίο αρχικά οι Αυστριακοί ονόμασαν «kipfel» από τη γερμανική λέξη για το μισοφέγγαρο. Το «kipfel» έφτασε στη Γαλλία τον επόμενο αιώνα, κοντά το 1770.
Οι Γάλλοι άλλαξαν λίγο τη συνταγή και δημιούργησαν το δικό τους «kipfel» και το μετονόμασαν σε «croissant», από τη γαλλική λέξη που σημαίνει επίσης μισοφέγγαρο.

Βλέπετε 13–17 από 17 αποτελέσματα

Χωνί πίτσας

Χωνί πίτσας

Αφράτη ζύμη κρουασάν σε σχήμα χωνιού με χοιρινή ωμοπλάτη, Gouda,...
Κρουασάν μπέικον με τυρί τ. Φιλαδέλφεια

Κρουασάν μπέικον με τυρί τ. Φιλαδέλφεια

Αφράτη ζύμη κρουασάν με καπνιστό μπέικον και κρεμώδη γέμιση με...
Κρουασάν πραλίνα με t. bueno

Κρουασάν πραλίνα με τ. Bueno

Αφράτη ζύμη κρουασάν με πραλίνα σοκολάτα και πραλίνα τ. bueno
Κρουασάν Καβουράκι πραλίνα

Κρουασάν καβουράκι πραλίνα

Κρουασάν σε σχήμα «καβουράκι» με λαχταριστή πραλίνα φουντουκιού σε αφράτη...
Κρουασάν βουτύρου μαργαρίνης

Κρουασάν βουτύρου – μαργαρίνης

Αυθεντικό κρουασάν βουτύρου με τραγανά φύλλα εξωτερικά και αφράτο εσωτερικά.
Μαγικές Γεύσεις
Πατητή Χειροποίητη Σφολιάτα
( 15 )
Ταψιά
( 6 )
Σφολιάτα
( 12 )
Χωριάτικες Ατομικές
( 7 )
Νηστίσιμα - Vegan
( 12 )
Μαγικές Γεύσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.